Project omschrijving

Pedicure behandeling

MAAK EEN AFSPRAAK

Pedicure Behandeling

MAAK EEN AFSPRAAK

Veel voorkomende voetproblemen/ klachten

Likdoorn

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevorm. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken. Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en er komt maar 1 van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag. Eelt wordt meestal veroorzaakt door overmatige druk en wrijving. Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af. Door celdeling in de onderste laag van de opperhuid groeit de huid weer aan. Wanneer door druk de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen, ontstaat er eeltvorming. Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid maar als er een abnormale verdikking van eelt plaats vindt, kan dit op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel.

Ingegroeide teennagel

Bij een ingegroeide teennagel is deze verbogen, en groeit de nagel in de huid, vooral aan de zijkanten van de teennagels. Dit veroorzaakt drukpijn en soms eeltvorming en kan de huid irriteren. De huid kan zelfs ontstoken raken.

Schimmelnagels/ voetschimmel

We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporten. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een is er gevoeliger voor dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen en sauna’s. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.

Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel kan geel/ bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten. de oorzaak is een schimmelinfectie.

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoeg en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen. Vanuit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzaal.

De pedicure behandeling ziet er als volgt uit:

  • Reinigen van de voet

  • Knippen van de nagels

  • Eelt verwijderen

  • Likdoorn verwijderen

  • Nagels mechanisch afwerken

  • Eelt mechanisch afwerken